Tuesday, February 5, 2013

Chocolate Indulgance






Resepi :

Sebijik Kek Span

Resepi Coklat putih :

150g   Butter
100g   Gula Aising
2 biji    Telur
100g    Coklat putih
300g    Whipping Cream

Cara-Caranya :
1.  Pukul krim hingga kental.
2.  Pukul butter dan gula aising.
3.  Masukkan telur.
4.  Masukkan coklat putih dan krim, gaul sebati.

Resepi Coklat Hitam :


150g   Butter
100g   Gula Aising
2 biji    Telur
100g    Coklat hitam
300g    Whipping Cream



Cara-Caranya :
1.  Pukul krim hingga kental.
2.  Pukul butter dan gula aising.
3.  Masukkan telur.
4.  Masukkan coklat hitam dan krim, gaul sebati.

Resepi Coklat Ganache :

350g   Whipping krim
500g    Coklat hitam 

Cara-caranya :

Masak whipping krim dan coklat hitam.



No comments: