Butter cup 1 ketui
Telur 5 biji
Serbuk koko 3.5 camca besar
Milo 14 camca besar
Susu pekat 0.5 tin
Gula 3.5 camca besar
Biskut merry 1 setengah peket
Air panas 1 gelas
Periuk kosong
Cara-caranya :
1. Sediakan 1 periuk kosong dan masukkan milo, serbuk koko, gula, susu ke dalam periuk.
2. Masukkan air panas dan kacau hingga hancur
3. Masukkan telur satu per satu dan kacau hingga sebati
4. Letak adunan tadi di atas dapur dan masukkan butter cup
5. Kacau hingga hancur dan adunan menjadi pekat (dlm 20 minit kot)
6. Tutup api dan masukkan biskut merry, kacau hingga rata
7. Masukkan ke dalam pelengat (aku pun tatau pelengat ni ape) dan ratakan dgn tangan.
8. Tekan2 hingga padat.
9. Masukkan ke dalam peti ais
10. Tahan nafsu nak makan kek tu hingga betul2 sejuk
inspired by nurul aini
1 comment:
bestnya kek batik..dhh lama aku x wat..ada resepi ko nih nnt aku wat la... :) selamat ari ghayer..
Post a Comment